Grietje is verpleegkundige en vanaf 2016 vrijwilliger

Ik ben nu ruim 5 jaar actief bij de vrijwillige brandweer en vind het helemaal geweldig. Iets doen voor een ander in nood en echt iets betekenen voor de maatschappij is mijn drive. Werken bij de vrijwillige brandweer is goed te combineren met mijn baan. Ik werk 28 uur per week als verpleegkundige. Mijn diensten zijn onregelmatig. Via het brandweerrooster geef ik mijn beschikbaarheid door. Het is ook goed te combineren met mijn gezinssituatie. De kinderen zijn trots op wat ik doe en weten precies wat zij moeten doen als de pieper gaat. Mijn partner staat achter mij en is erg betrokken.

 

Als vrouw bij de vrijwillige brandweer voel ik mij zeker niet ondergeschikt aan mijn mannelijke collega’s. We worden allemaal hetzelfde opgeleid en moeten dezelfde fysieke test doorstaan. Het brandweervak is een mooi en uitdagend vak. Juist ook voor vrouwen, want wij zorgen voor diversiteit en verandering. We zitten nu eenmaal anders in elkaar dan mannen en iedereen draagt zijn eigen steentje bij met zijn eigen expertise. Als team kunnen we hele bergen verzetten. Brandweervrouw is een prachtig en dankbaar beroep met veel afwisseling. Je kunt iets voor een ander betekenen, maar ook voor jezelf. Dat is toch geweldig? Ik kan iedereen aanraden om bij de vrijwillige brandweer te gaan.

 

Word jij collega van Grietje?

Ben jij fit en gemotiveerd? Werk je graag in teamverband? 

Grietje daagt je uit om een avond met haar op pad te gaan “Kom gewoon een keer met ons mee op een oefenavond. Pak de uitdaging aan en ervaar hoe het is om aan de brandweerslang te staan of een auto open te knippen. Ons team bestaat echt niet alleen maar uit stoere mannen. We zijn juist heel sociaal en toegankelijk.”

 

Neem vrijblijvend contact op met onze ploegleider Jos van der Kooij (tel: 06 46 06 38 72) voor meer informatie.

 

Direct aanmelden kan ook, laat je gegevens achter op de website en Jos neemt contact met je op.

 

AANMELDEN

grietje-brandweerauto

 

grietje-brandweerauto-rook

Lees de ervaringen van onze vrijwilligers

LEES MEER wouter-persoonlijk

Wouter - Stapte in toen hij 18 was

Met de paplepel ingegeven, dat kan ik rustig zeggen.

LEES MEER jacob-persoonlijk

Jacob - Bijna klaar met opleiding

Jezelf inzetten voor het dorp? Ja, dat doe ik maar al te graag.

LEES MEER wietse-gevaarlijke-stoffen

Wietse - begon in 2016 als vrijwilliger

Ons huis staat bijna naast de brandweerkazerne.