Wouter - ruim 12 jaar ervaring

Met de paplepel ingegeven, dat kan ik rustig zeggen. In het jaar dat ik geboren ben, is mijn vader bij de brandweer gegaan toen ze nieuwe manschappen zochten. Na 18 jaren als jonge jongen op de kazerne te zijn geweest om te kijken naar de rode auto in de kazerne of de brandweerwagen naar een incident te zien rijden, werd het tijd dat ik een volgende stap kon zetten. Naast mijn opleiding ben ik ook bij de brandweer opgestapt!

 

Na een opleiding van anderhalf jaar stapte ik samen met mijn vader regelmatig in de rode brandweerwagen en gingen we geregeld naar verschillende incidenten. Samen konden we er achteraf goed over praten.

 

Inmiddels heeft mijn vader de brandweer verlaten na 28 jaar. Zelf heb ik in de tussentijd ook niet stilgezeten en heb ik opleidingen gedaan tot onder andere oefenleider, meetploeg lid en als bevelvoerder. De brandweer helpt je in het ontwikkelen van je vaardigheden. Dit doen we onder andere door de wekelijkse oefenavond waarbij we graag met elkaar een incident in gaan en tot een goede afwikkeling brengen. Leren van elkaar en helpen waar nodig, dat is de kracht van een brandweerteam. Mens en dier redden, dat is het mooiste wat er is!

Lees de ervaringen van onze vrijwilligers

LEES MEER wouter-persoonlijk

Wouter - Stapte in toen hij 18 was

Met de paplepel ingegeven, dat kan ik rustig zeggen.

LEES MEER jacob-persoonlijk

Jacob - Bijna klaar met opleiding

Jezelf inzetten voor het dorp? Ja, dat doe ik maar al te graag.

LEES MEER wietse-gevaarlijke-stoffen

Wietse - begon in 2016 als vrijwilliger

Ons huis staat bijna naast de brandweerkazerne.

"De één gaat naar voetbaltraining en wij hebben brandweeroefening! En ook daar hoort zeker een soort van 3e helft bij! Het is prachtig dat je als vrijwilliger bij de brandweer iets kunt betekenen voor de maatschappij, dus je weet waar je het voor doet!"