Jezelf inzetten voor het dorp? Ja, dat doe ik maar al te graag. Vanaf mijn zestiende zet ik mij in voor het dorp, denk hierbij aan dorpsevenementen waar vrijwilligers bij nodig zijn. En zo trof ik één van de brandweerlieden tijdens een van die evenementen, hij sprak mij aan en zei: ‘de brandweer, is dat niet iets voor jou?’. Natuurlijk dacht ik bij mezelf, dat lijkt mij fantastisch. Het idee dat je iets kan bijdragen voor de mensen om je heen, dat spreekt mij aan, daar haal ik voldoening uit. En zo begon mijn brandweeravontuur. 

Er kwamen allemaal vragen in me op. Maar wat moet ik daar allemaal voor kunnen? Al gauw werd mij duidelijk dat er een opleiding aangeboden werd en dat ik daarin volledig opgeleid zou worden tot manschap A. Kan ik dit alles wel kon combineren met mijn werk? Dat was juist een hele goede combinatie, omdat ik als kok werkzaam ben in het dorp. Kan ik een oefenperiode meelopen om te kijken of het bij mij past? Zeker! Dus zo begonnen mijn drie maanden bij de brandweer om te kijken of het wat voor mij was, en dat was het!

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en hoop ik in juni mijn manschap A te halen.

 

Het mooiste aan de brandweer vind ik, dat als de pieper gaat de adrenaline door je lijf begint te stromen. Je laat liggen waar je mee bezig bent en je gaat gauw naar de kazerne, als team probeer je de mensen/dieren/situatie zo veilig en goed mogelijk te helpen. Wanneer je klaar bent en je ziet dat alles in orde is, geeft dat een heel voldaan gevoel.

Ik hoop nog jaren deel uit te maken van dit fantastische team waarin we veel kunnen betekenen voor anderen.

Lees de ervaringen van onze vrijwilligers

LEES MEER wouter-persoonlijk

Wouter - Stapte in toen hij 18 was

Met de paplepel ingegeven, dat kan ik rustig zeggen.

LEES MEER jacob-persoonlijk

Jacob - Bijna klaar met opleiding

Jezelf inzetten voor het dorp? Ja, dat doe ik maar al te graag.

LEES MEER wietse-gevaarlijke-stoffen

Wietse - begon in 2016 als vrijwilliger

Ons huis staat bijna naast de brandweerkazerne.

"Als de pieper gaat weet je nooit waar je terecht komt en wat je daar aantreft. Om samen met je collega’s als goed geolied team de helpende hand te bieden dat geeft een onwijs goed gevoel."