Harmen - ruim 20 jaar in dienst

Ruim 20 jaar geleden was er geen wervingscampagne of oproep in de media, maar er was een brandweerman die mij zei “wij zoeken nog een nieuwe bij de brandweer, is dat ook iets voor jou”. 

Brandweerman worden was geen jongensdroom, maar toch op een of andere manier trok het brandweerwerk mij wel. Ik ben daarom enkele dagen later op een oefenavond gaan kijken en heb me daar laten informeren. Het enthousiasme en de passie van die groep mensen maakte het voor mij wel duidelijk: dit is zeker iets voor mij! Kort daarna heb ik me ook aangemeld bij de vrijwillige brandweer van Akkrum en daar heb ik geen moment spijt van. 

 

Waarom ik zo enthousiast ben over het werk als vrijwillige brandweerman? Eerlijk gezegd kan ik dat niet goed onder woorden brengen, maar er is iets wat door je aderen kruipt, we noemen dat het “brandweervirus”. Dit virus wordt onder andere gevoed doordat je onderdeel bent van een groep dorpsgenoten die samen als doel hebben om mensen en dieren in nood te helpen. Mannen en vrouwen die ieder met zijn/haar eigen expertise ervoor zorgen dat we als team goed kunnen optreden. Die diversiteit binnen het team maakt het werk bij de vrijwillige brandweer zo mooi.

 

Binnen het team vervul ik onder andere de functie van chauffeur-pompbediener, een rol die ik met heel veel plezier uitvoer. Maar ook het begeleiden van nieuwe brandweercollega’s doe ik met veel plezier. Ik hoop dat ik door mijn enthousiasme het brandweervirus over kan brengen, net als 20 jaar geleden bij mij gebeurde toen ik voor het eerst kennis maakte met de ploeg van Brandweer Akkrum.

Lees de ervaringen van onze vrijwilligers

LEES MEER wouter-persoonlijk

Wouter - Stapte in toen hij 18 was

Met de paplepel ingegeven, dat kan ik rustig zeggen.

LEES MEER jacob-persoonlijk

Jacob - Bijna klaar met opleiding

Jezelf inzetten voor het dorp? Ja, dat doe ik maar al te graag.

LEES MEER wietse-gevaarlijke-stoffen

Wietse - begon in 2016 als vrijwilliger

Ons huis staat bijna naast de brandweerkazerne.