Dit is het moment om in te stappen! 

Spannend en uitdagend werk, een fantastisch en hecht team. En, misschien wel het allerbelangrijkste, de mogelijkheid je zinvol in te zetten voor je omgeving. Grijp die kans en stap in bij Brandweer Akkrum! 


Er is een brand of ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Het team van Brandweer Akkrum bestaat volledig uit vrijwilligers (momenteel 15). Vooral op werkdagen merken we dat er krapte ontstaat in de bezetting. 

 

Het werven van nieuwe teamleden is bij ons een continu proces. Het gaat om nieuwe teamleden die vooral overdag snel ter plaatse kunnen zijn. Het is logisch dat je niet altijd paraat kunt staan. Daarom is de ploeg groter dan de bezetting die nodig is om uit te rukken. We hebben ongeveer 60 uitrukken per jaar.

 

BELANGSTELLING?

Wat doe jij over 4 minuten?

Altijd al in de brandweerauto willen zitten met loeiende sirenes? Dit is het moment om in te stappen! 

Brandweer Akkrum zoekt vrouwen en mannen die wonen en/of werken in de buurt van Akkrum-Nes. In principe kan iedereen bij het team komen, ongeacht welk beroep je uitoefent. Belangrijk voor de bezetting is dat je ongeveer 3 werkdagen in de omgeving bent (4 minuten reisafstand kazerne) en dat je je redelijk snel vrij kunt maken om op onverwachte momenten uit te rukken. 

Begint het al te kriebelen?

Ga vrijblijvend met ons in gesprek om te kijken of het echt iets voor jou is. Spreekt het je aan? Dan krijg je de kans om een periode mee te draaien met oefenavonden, maar ook krijg je een pager zodat je bij een melding de adrenaline-kick kunt ervaren!

 

VRIJBLIJVEND GESPREK

"Ik heb altijd al een kippenvelgevoel gehad bij een ambulance of brandweer met sirenes! En nu zit ik zelf achterin de brandweerwagen met loeiende sirene. Wie had dat ooit verwacht!"