Wie zoeken wij

Wij zoeken vrouwen en mannen die wonen en/of werken in Akkrum of Nes. In principe kan iedereen bij ons team komen, ongeacht welk beroep je uitoefent. Belangrijk voor onze bezetting is dat je ongeveer 3 werkdagen in de omgeving bent (5 minuten reisafstand kazerne) en dat je je redelijk snel vrij kunt maken om op onverwachte momenten uit te rukken. 

 

Dit is iets voor mij!

Training

Om brandweervrouw of -man te worden volg je een opleiding. Deze basisopleiding duurt zo’n anderhalf jaar en kun je in de avonduren volgen. Tijdens de opleiding draai je al met de ploeg mee om zo in de praktijk te leren. Om de week is er een oefenavond in Akkrum om up-to-date te blijven en als team samen te werken. Aan het einde van de oefening is er altijd ruimte om even gezellig na te zitten.

 

Lees meer

Brandweer Akkrum

Brandweer Akkrum staat klaar voor iedereen in onze dorpen en omgeving. Ons hechte team bestaat uit 15 mannen en vrouwen die allemaal brandweer zijn naast ons gewone werk.

De brandweer komt niet alleen bij brand in actie. Als de pieper gaat, kan er van alles aan de hand zijn. Ook bij stormschade, rampen en verkeersongevallen wordt de hulp van de brandweer vaak ingeroepen. Wij zijn er voor het redden van mens en dier. Als brandweervrijwilliger heb je een mooi en dankbaar vak.

 

 

De vrijwillige brandweer doet meer dan je denkt!

"De één gaat naar voetbaltraining en wij hebben brandweeroefening! En ook daar hoort zeker een soort van 3e helft bij! Het is prachtig dat je als vrijwilliger bij de brandweer iets kunt betekenen voor de maatschappij, dus je weet waar je het voor doet!"